Ugrás a tartalomra
Nincs szükség semmilyen rendezvényen való részvételhez a védettségi igazolványra!

Nincs szükség semmilyen rendezvényen való részvételhez a védettségi igazolványra!

"Nincs szükség semmilyen rendezvényen való részvételhez a védettségi igazolványra"

Felelte egy egyértelműsítő kérdésre válaszolva a miniszter.

A lazítás hétfőtől 2022.03.14.-től lesz érvényes.

Abban bíznak, hogy ez a helyzet nyáron is fennmaradhat, így a koncertek és fesztiválok is szabadon látogathatók lesznek mindenki számára" - jelentette be Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető Kabinet vezetője. Az új szabályozás szabadságot biztosít - zárta a tájékoztatót Gulyás Gergely.

A csütrötöki kormányinfón Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető Kabinet vezetője bejelentette, hogy kivezetik a járványügyi korlátozások jelentős részét, mivel a járvány ötödik hulláma lecsengőben van.

A korlátozó intézkedéseken az alábbiak szerint változtatott a Kormány:

  1. Március 7-től, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Nem kell már maszkot viselni a tömegközlekedés mellett az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és a sportrendezvényeken sem. A szociális és egészségügyi dolgozók esetében, az idősotthonokban és szociális intézményekben marad a kötelező maszkviselés.
  2. A kötelező oltás előírását is megszüntetik, tehát eltörlik azt az opciót, hogy a munkáltató előírhatja a munkavállalói számára a kötelező oltást.
  3. Eltörlik a tanárok kötelező oltását is, de a szociális és egészségügyi dolgozók esetében, az idősotthonokban és szociális intézményekben továbbra is előírhatják azt.
  4. Kivezetik a védettségi igazolványra vonatkozó szabályokat is. A zárt térben tartott vagy az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak igazolvánnyal lehet jelenleg látogatni.

A miniszter elmondta, hogy nem tudják még, hogy lesz-e hatodik hullám, ha ez bekövetkezik, akkor esetleg visszavezethetik a védettségi igazolványokra vonatkozó szabályokat.

Természetesen a járványügyi helyzetet továbbra is fenntartja a Kormány!

Kép: www.koronavirus.gov.hu