Ugrás a tartalomra
Vallás és Sport - Húsvéti elmélkedés a vallás és a sport kapcsolatáról
Még itt is jönnek a csuhások, a papok? Szó sincs róla, azonban arról igen, bármilyen furcsa is, Jézus életének és tanításának igenis lehet köze, sőt, nem baj, ha köze van a sporthoz
Nincs szükség semmilyen rendezvényen való részvételhez a védettségi igazolványra!
A járvány ötödik hulláma lecsengőben van - tájékoztatott az Operatív törzs, ezért az a döntés született, hogy kivezetik a járványügyi körlátozások többségét
Ma van a Víz világnapja: Becsüljük meg, vigyázzunk rá, hisz víz nélkül nincsen élet!
A víz világnapja évente ismétlődő esemény, melyet 1993 óta minden év március 22-én ünnepelnek meg. A 2021. év jelmondata: „A víz érték! Becsüld meg!”
ELTE kutatás: a kutyák tudják, ha útban vannak az ember számára
A Scientific Reports nevű folyóiratban megjelent friss publikáció szerint a kutyák képesek felismerni testüket mint akadályt, ha útban vannak mások számára.
Kassai Lajos lovasíjász módszerét Hungarikummá nyilvánították
A világhírű Kssai Lajos lovasíjász, első hivatásos íjkészítő öt Guinness rekordot állított fel. Az általa kifejlesztett Kassai-módszert Hungarikummá nyilvánították.
Ismeretterjesztő film készült az őshonos magyar kutyafajtákról
Oktató- és természetfilm készült a kilenc őshonos magyar kutyafajtáról; melyet szerdán mutattak be a Nemzeti Kutyafajtáink Génmegőrzési Program keretében.
"Vállalj olyan helyzeteket, amiről te sem gondolod, hogy képes vagy rá”
Idén ismét "Az év hegyifutója" Szabó Sándor többszörös magyar hegyifutó bajnok, a nemzetközi terepfutó ranglista legmagasabb ponttal rendelkező magyarja.
Csécsei Zoltán - Új 24, 12 órás, és 100 mérföldes világcsúcs futópadon
Csécsei Zoltán 286,8 km-rel új 24 órás világrekordot futott futópadon. A korábbi 264 km- es csúcsot már a 22-ik órában megdöntötte, onnan már csak szépített az eredményen.
Bécsben a kutyatartóknak alapképzésen kell részt venniük
A bécsi kutyásoknak 2019 júliusa óta kötelező részt venni azon a négyórás tanfolyamon, amelynek elvégzésével képzett gazdivá válhatnak, cserébe adókedvezményt kapnak.
Egy brit kutatás szerint a maratonfutás négy évvel megfiatalítja az artériákat
Egy brit kutatás szerint a maratoni futás és az azokra való felkészülés javítja a kezdő futók artériáinak egészségét, és mintegy négy évvel megfiatalítja az érrendszert.
Feliratkozás a következőre: Környezeti információk