Ugrás a tartalomra
Akár életet is menthet ez az információ adott esetben! - Osszd tovább!

Ivókút térkép - Akár életet is menthet ez az információ! Osszd tovább!

A nagy melegben kifejezetten praktikus a térkép, ami egyetlen térképen mutatja meg az ország összes ivókútját, ahonnan ingyen lehet ivóvizet szerezni.

Komoly fába vágta a fejszéjét a kerékpáros közlekedéssel foglalkozó Minimal Mass csapata: egy online térkép segítségével szeretnék megmutatni, Magyarország közterületein hol található olyan kút, amiből iható víz folyik. Eddig több mint 6600 ilyen pontot sikerült feltüntetniük, a számukat pedig bárki növelheti.

A Közkutak nevű weboldalon Magyarország térképe látható, amin a nagyvárosoknál feltüntetett, sötétsárga, citromsárga és zöld színű körbe írt szám jelzi, az adott térségben hány darab ivókút található. Minél jobban ráközelítünk az adott területre, annál pontosabban mutatja a térkép, hol található a vízvevő hely. A képernyő bal oldalán látható keresőmező segítségével nemcsak várost, egy pontosabb helyszínt is megadhatunk – például Szeged, Széchenyi tér –, így a térkép rögtön az adott helyre ugrik.

 

Kohézió_vízivókút_térkép_770

Ha valaki szeretne plusz helyszíneket hozzáadni a térképhez, a képernyő jobb felső sarkában található toll ikonra kell kattintania. A pontok módosításának és felvitelének menetéhez a toll ikon mellett lévő gombra nyomva tudhatunk meg részleteket.

Sajnos a térképnek nincs mobilra optimalizált változata, viszont ezzel együtt is használható. Az aktuális pozíció feltüntetésére szolgáló gomb viszont nem működik.

Budapesti térképrészlet:

Kohézió_vízivókút_térkép_770_2
Forrás: www.hvg.hu, www.kozkutak.hu